Радукану: Облекчена съм, защото вече ще мога да се съсредоточа само върху тениса

от в 11:53 на 31.08.2022
Калоян Соколов

Ема Радукану постигна немислимото през миналия сезон, когато тръгна от квалификациите и спечели трофея на US Open. Така тийнейджърката се превърна в първата тенисистка с подобно постижение в историята и мнозина побързаха да определят британката за бъдещата звезда на световния тенис. Както обаче знаем, то постоянството е най-сериозната отличителна черта на топ играчите, а досега Радукану не съумява да го демонстрира и донякъде очаквано отпадна на старта в Ню Йорк, след като отстъпи на ветеранката Ализе Корне. Именно точките от Откритото първенство на САЩ държаха Ема сред първите 15 и сега тя ще се срине извън топ 80 на света, но изглежда 19-годишната състезателка приема напълно философски поражението, споделяйки следното в последвалата си пресконференция:

"Беше тежък двубой срещу много опитна съперничка. Много съм разочарован да отпадна още в първия кръг, но трябва да поздравя Ализе, която игра отлично. Изпитвам сериозна доза тъга, защото това е любимият ми турнир, ала същевременно съм и облекчена, тъй като сега ще започна всичко наново. Предстои ми сериозно свличане в ранглистата и ще имам възможност да си проправя отново път към челните позиции. Това е успокояващо, тъй като вече напрежението и очакванията няма да бъдат толкова високи като преди и ще мога да се съсредоточа изцяло върху тениса си. Работя отлично през последните 6 седмици и просто имам нужда да продължа да правя същите неща за още известно време, докато започна да показвам нужното постоянство и на корта.

Щеше да бъде невероятно да защитя титлата си тук, само че копнея за нови преживявани и турнири, а тук вече бях постигнала най-големия възможен триумф. Не мисля, че има значение на каква надпревара ще спечеля следващия си трофей. Титлата си е титла и всеки играч би бил изключително щастлив да спечели дадено състезание. Категорията на турнира не е от чак толкова голямо значение. До края на година планирам главно да участвам в събития на ниво WTA 250 и тепърва предстои да разберем какво ще ми се случи" - завърши британката.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану: Облекчена съм, защото вече ще мога да се съсредоточа само върху тениса Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | ема радукану | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook