Радванска: Изпитвах ужасна болка, решението ми за отказването бе премислено

от в 07:40 на 24.12.2018
Калоян Пламенов

Отказалата се наскоро от тениса полякиня Агниешка Радванска говори за трудното си решение броени седмици, след като го обяви публично. Тя сложи край на кариерата си в средата на ноември, а сега признава, че е обмисляла отказване от доста дълго време и в крайна сметка решението и не е било взето прибързано.

Ага успя да достигне до второто място в световната ранглиста и също така има на сметката си финал на Уимбълдън през 2012 година. Контузиите от които страдаше постоянно обаче в крайна сметка си казаха тежката дума и тя трябваше да спре с тениса на 29 години.

"Мислех за това от много дълго време. Повярвайте ми, решението ми в никакъв случай не е прибързано. Борех се с мислите си от седмици. Гледах във всички възможни посоки, но в крайна сметка мисля, че взех най-правилното решение", признава тя.

"Консултирах се с доста лекари и анализирах внимателно физическото ми състояние с моя екип. След всички тези консултации стигнах до извода, че няма смисъл да продължавам да играя тенис, защото контузиите не ми позволяват". 

"Или ще играя на най-високо ниво, или няма да играя на най-високо ниво. С тези проблеми това просто нямаше как да се случи. Имам проблеми с крака, а и още доста други физически проблеми по тялото ми. Нямаше как да се конкурирам с най-добрите, а за мен това е най-важното нещо".

"За щастие сега не чувствам болка в крака ми по 24 часа в денонощието и живея по-спокойно. Все пак нека да не забравяме, че здравето е най-важното нещо на един човек. Доскоро се събуждах по средата на нощта с ужасни болки от крампи". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радванска: Изпитвах ужасна болка, решението ми за отказването бе премислено Калоян Пламенов
Теми:  
агниешка радванска | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook