Ранглиста: Димитров и Федерер отстъпват с една позиция, Кузманов със сериозен скок

от в 10:11 на 05.04.2021
Диана Андреева

След края на първия за годината Мастърс турнир, състоял се в Маями, световната ранглиста ще претърпи известни промени. Първата ракета на страната ни отстъпи с една позиция в днешния ден, като в момента е на 17-то място в класацията на ATP. Димитров претърпя поражение още в първия си мач от събитието, а спадът му се дължи на титлата, която Хуберт Хуркач спечели в Маями вчера, след като победи Яник Синер в заключителния двубой.

Вторият най-високо ранкиран български състезател - Димитър Кузманов, се представи впечатляващо на Чалънджър турнир по-рано през месец март, а именно достигането му до финала на надпреварата е причината след обновяването на класацията, той да е 243-ти. Адриан Андреев, който през тази седмица участва в Challenger турнир в Португалия, отстъпва с 3 места и вече е 389, а Алекс Лазаров - 555-ти.

Турнирът в Маями даде възможност на немалко млади тенисисти да покажат възможностите си, давайки сериозна заявка за бляскава кариера. 19-годишният Яник Синер достигна до заключителния мач на надпреварата, а по пътя си отстрани играчи като Карен Хачанов и Роберто Баутиста Агут. Емил Русуувори се справи с Александър Зверев, Себастиан Корда победи Аслан Карацев и Диего Шварцман, а Хуберт Хуркач, който до момента имаше само една ATP титла в кариерата си, стана шампион в Masters 1000 надпреварата. 

Всички тези събития оказаха влияние на световната ранглиста. Единствената промяна в топ 10 е спада в класирането на 20-кратния шампион от Големия шлем - Роджър Федере, който взе решение да пропусне Miami Open и по този начин не успя да защити титлата си от послденото издание на надпреварата през 2019 година. Благодарение на точкуването, използвано от ATP по време на пандемията, Маестрото загуби само 500 точки, но това бе достатъчно за Александър Зверев да го изпревари, заемайки 6-та позиция.

Хуберт Хуркач записва нов личен рекорд от днес - 16-то място в класацията, а това е и причината Григор Димитров да отстъпва с една позиция. Яник Синер - шампион на Sofia Open 2020, вече е част от топ 25, като сериозен скок записват още Себастиан Корда и Емил Руусувори - след обновяването на ранглистата те са съответно 64-ти и 76-ти. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Димитров и Федерер отстъпват с една позиция, Кузманов със сериозен скок Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | григор димитров | димитър кузманов | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook