Ранглисти: Сериозен скок за Рубльов и Хуркач; множество промени в топ 10 на света

от в 14:34 на 16.10.2023
Калоян Соколов

Шанхай "Мастърс" е вече в историята, а както след края на всеки един голям турнир, то имаме множество промени на върха в класацията на ATP.  Новак Джокович запазва своето водачество, въпреки че се раздели с 500 точки от актива си, тъй като спечели титлата в Астана през миналия сезон по това време, докато сега реши да си вземе почивка до Мастърса в Париж. Това обаче далеч не застраши челната позиция на сърбина, защото Карлос Алкарас отпадна рано на турнирите в Азия и изостава с над 2200 точки от 24-кратния "мейджър" носител - 8805 пункта за испанеца срещу 11045 за Ноле.

Даниил Медведев и Яник Синер пък допълват топ четири, а Андрей Рубльов се изкачва с две позиции и вече е под номер 5 в подреждането, след като достигна до финала в Шанхай и заслужено изпреварва Холгер Руне и Стефанос Циципас. Каспър Рууд и Александър Зверев пък печелят по една позиция и вече са съответно 8-и и 9-и в класацията, тъй като Тейлър Фриц загуби актива си от своя миналогодишен триумф в Токио и в момента заема последното място в топ 10.

Длъжни сме да отбележим и прогреса с шест места на Хуберт Хуркач, който завоюва титлата в Шанхай и вече е 11-ти в света. Рекордни класирания пък отбелязват други от големите герои в китайския мегаполис, именно младите американци Бен Шелтън и Себастиан Корда, които от днес са съответно под номер 19 и 23 в ранглистата.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Сериозен скок за Рубльов и Хуркач; множество промени в топ 10 на света Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | карлос алкарас | новак джокович | ранглисти | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook