Ранглисти: Виктория Томова е новата първа ракета на България при дамите!

от в 09:06 на 24.05.2021
Диана Андреева

След серия от страхотни изяви, Виктория Томова постигна нов личен рекорд в своята кариера, заемайки 108-то място в WTA класацията. Макар и през тази седмица да няма промени сред първите 20, възходът на Томова е сериозен повод за гордост, а благодарение на изкачването си с цели 15 позиции, от днес тя вече е най-високо ранкираната българска състезателка в Тура. 

Вики задмина досегашната ни първа ракета Цветана Пиронкова и се намира на крачка от топ 100! Възходът й дойде след достигането до 1/2-финалната фаза на турнира в Белград. Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова пък ще се опитат да покажат най-доброто от себе си на предстоящите квалификации в Париж, като към момента те са съответно 116-та и 217-та в света.

Надяваме се българските състезателки да ни донесат редица положителни емоции на предстоящото си участие на Ролан Гарос. Четири наши състезателки ще стартират кампанията си в Париж от квалификационната фаза, а жребият им отреди лесен път към основната схема на най-голямото събитие на червени кортове в календара както на ATP, така и на WTA. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Виктория Томова е новата първа ракета на България при дамите! Диана Андреева
Теми:  
виктория томова | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook