Раонич за обвиненията в домашно насилие срещу Зверев: Срамувам се от ATP

от в 17:08 на 11.09.2021
Диана Андреева

Александър Зверев в момента е един от тенисистите, претенденти да спечели най-големите трофеи в мъжкия тенис. Германецът се намира в чудесна форма и бе в серия от 16 поредни победи, преди тази вечер световният номер едно Новак Джокович да го надиграе в спор за място в заключителния етап на US Open 2021.

През последните няколко месеца Зверев е подложен на непрестанни нападки от страна на неговата бивша приятелка Олга Шарипова. Противно на очакванията, германският тенисист не се поддаде психически и дори "отговори на удара", печелейки делото в съда по обвинениа за домашно насилие. До момента никой от големите имена в Тура не си позволи да коментира ситуацията, но Милош Раонич далеч не подходи по този начин и застана на страната на Шарипова, а ето какво точно сподели той в последното си интервю:

"Срамувам се и съм разочарован от АТР и другите отговорни структури заради начина, по който реагираха на ситуацията. Нужно ли беше АТР да направи нещо и да защити спорта? Да. Предпочетоха да си замълчат и да изчакат цялото нещо да мине от само себе си, вместо да ограничат правата на Зверев или да го накажат по някакъв друг начин.

Правилникът гласи, че ATP са длъжни да реагират и да разследват подобни ситуации, състояли се в хотелите на състезателите по време на турнирите. Но те не направиха нищо подобно и смятам, че изобщо не постъпват по правилния начин. Показват безотговорност и подмината сериозен проблем." - завърши Раонич. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Раонич за обвиненията в домашно насилие срещу Зверев: Срамувам се от ATP Диана Андреева
Теми:  
atp | александър зверев | милош раонич | Олга Шарипова

Коментари





Следвайте ни в Facebook