Ренесансът продължава: Монфис повали финалиста от Атланта и е на първи 1/4 финал от 20 месеца

от в 08:32 на 11.08.2023
Калоян Соколов

Гаел Монфис се класира за своя първи 1/4-финал от 20 месеца насам. 36-годишният ветеран страдаше от редица травми през миналия сезон, а досега имаше само една записана победа през 2023-та, но всичко се промени на Мастърса в Торонто. Там французинът елиминира последователно четвъртфиналиста от Уимбълдън - Кристофър Юбенкс, както и световния номер четири Стефанос Циципас, а тази нощ преодоля съпротивата на Александър Вукич - 6:4 6:4.

Бившият номер шест не загуби нито веднъж подаването си в хода на мача и заслужено елиминира финалиста от Атланта, осигурявайки си сблъсък с Яник Синер във финалната осмица, като ще се опита да запише едва втората си победа над младия италианец, срещу когото изостава с 1:3 в преките двубои помежду им.

Началото беше малко по-силно за австралиеца, който печелеше изключително убедително своите подавания и действаше много уверено, но бързо разбра как ще му бъде безкрайно трудно да надиграе Монфис с груба сила. "Ла Монф" изглеждаше напълно здрав и направо летеше по корта, а неговият съперник не можеше да издържи на изключително тежките разигравания, които изобилстваха и инкасира пробив в седмия гейм, като това се оказа достатъчно, за да видим как откриващата част отива в актива на един от най-големите шоумени в играта.

Вторият сет стартира с множество свръхзвукови форхенди от ракетата на парижанина, чието отразяване беше абсолютно невъзможна мисия за Вукич и пробивът в полза на опитния французин не закъсня. Оттам насетне Монфис играеше с много висока доза самочувствие и поддържаше преднината си до 5:4 в своя полза, когато беше изправен пред два брейкбола, но изобщо не трепна в критичния момент и сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ренесансът продължава: Монфис повали финалиста от Атланта и е на първи 1/4 финал от 20 месеца Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър вукич | гаел монфис | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook