Реваншът е взет: Дрейпър повали 1/2-финалист от миналогодишния US Open в Аделаида!

от в 05:33 на 12.01.2023
Мартин Петков

Джак Дрейпър в хода на предишния сезон в АТР Тура се утвърди като един от най-талантливите представителите на следващата генерация и силните му изяви във втората половина от годината му донесоха заслужен пробив в световния топ 40, след като преди 12 месеца се намираше извън първите 250 на класацията. Британецът преди седмица откри тазгодишната си кампания с участие на надпреварата в Аделаида, където инкасира поражение от Карен Хачанов, но през днешния ден на втория подготвителен турнир отново в австралийския град съумя да вземе своя реванш от сребърния олимпийски медалист и го надигра в последователни сетове за час и 45 минути на корта - 6:4 7:6(3). По този начин световният номер 40 се класира за полуфиналите в състезанието, където на пътя му се изправя "щастливият губещ" Сун-ву Куон.

Откриващите минути от двубоя категорично принадлежаха на левичаря, който се нагърбваше с това при всяка удобна топка на длановия си удар да търси завършващо отиграване, като самоотвержените му действия дадоха искания от него резултат и той се откъсна с пробив аванс. Постепенно руснакът намери ритъма в играта си и дори достигна възможност да навакса пасива си, но Дрейпър именно в ключовите ситуации беше безупречен и заслужи да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част 21-годишният талант покачи още повече остротата на ударите си, като съумяваше да ги пласира в близост до линиите, което му носеше желания игрови превес и не след дълго британецът си завоюва пробив, който го изведе до сервис за спечелване на срещата. Тогава обаче ръката на световния номер 40 трепна при 30:0 на два пъти, забивайки топката в мрежата, и за състезател от ранга на Хачанов беше лесна задача да използва психологическото си предимство, с което оцеля и предизвика изиграването на тайбрек. В дългия гейм ясно си пролича превъзходството през днешния ден на Дрейпър, който продължи да бележи уинър след уинър от форхенд страната си и без да постави нито за миг водачеството си под въпрос, сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Дрейпър повали 1/2-финалист от миналогодишния US Open в Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
atp | Аделаида | джак дрейпър | карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook