Реваншът е взет: Кузманов си отмъсти на тенисиста, който го спря към първата му Чаланджър титла

от в 12:40 на 21.02.2023
Мартин Петков

Димитър Кузманов през миналата седмица на Чаланджъра в Ченай имаше тежката задача да брани достигането си до финал на състезание от същата категория отпреди 12 месеца. За съжаление, то Мико отпадна във фазата на осминафиналите, при което се прости с 20 позиции за световната ранглиста, довели до неговото напускане на топ 200, както и загуба на статута на втора ракета на България, който вече отново принадлежи на Адриан Андреев.

Без време за губене обаче, пловдивчанинът през днешния ден откри кампанията си на Чаланджъра в Белангуру, където преди година спори за титлата, като съперник на старта му беше квалификантът Никола Милойевич. По-паметливите от вас навярно си спомнят, че именно сърбинът спря нашенеца по пътя към първата му титла в състезанията от подобен калибър, надигравайки го в мача за отличието в Задар през 2021-ва, но днес развоят на събитията беше различен и Кузманов взе реванш от световния номер 320, като се наложи с крайното 6:4 6:1, за час и 24 минути на корта.

В началото на двубоя третата ни ракета, който е осми поставен в схемата на турнира, видимо се нуждаеше от кратко време за адаптация, като неколкократно изпрати ударите си в аут, ала впоследствие се нагоди към стила на квалификанта и започна да го пресира всячески. Агресивната позиция на българина на ретур му осигури цели четири брейкбола, три от които поредни, но Милойевич нямаше никакво намерение да се предава и именно в ключовите ситуации сервираше на най-високо ниво, с което съумяваше да поддържа равенството. При това съотношение на силите и изразеното превъзходство на Кузманов, когато ставаше дума за размени от основната линия, се стигна до десетия гейм, в който сърбинът на практика беше изоставен от началния си удар и се оказа безсилен срещу многоходовите акции на световния номер 216, с което откриващият сет беше записан в сметката на Мико.

С настъпването на втората част тонусът в представянето на по-високоранкирания състезател нагледно се повиши и той започна рано да взема топката, като все по-често комбинациите му завършваха с печелившо отиграване и скоропостижно си завоюва брейкбол. В този момент сърбинът се видя принуден да рискува на начален удар и след двойна грешка подаването му беше причислено в актива на Кузманов, който оттук насетне нямаше никакви затруднения и дублира предимството си в резултата, преди да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Кузманов си отмъсти на тенисиста, който го спря към първата му Чаланджър титла Мартин Петков
Теми:  
бенгалуру | димитър кузманов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook