Реваншът е взет: Швьонтек отново загуби сет, но се справи с още една финалистка от Шлема

от в 07:44 на 12.08.2023
Мирела Николова

 Ига Швьонтек ще спори за място във финалния сблъсък на WTA 1000 надпреварата в Монреал. През днешния ден водачката в световната ранглиста се изправи Даниел Колинс, която, въпреки че оказа сериозна съпротива на фаворитката, не успя да поднесе изненадата и световната №1 постигна осма поредна победа - 6:1 4:6 6:2. Така топ поставената се реваншира за поражението, което допусна от същата тенисистка в 1/2-финалите на Аустрелиън Оупън и продължи към финалната четворка на турнира в Канада, като там ѝ предстои да премери сили с четвъртата поставена Джесика Пегула.

Полякинята изцяло доминираше събитията на корта в откриващия сет, като американката често оставаше без отговор на перфектно конструираните акции на топ поставената. Без да срещне каквито и да било затруднения, Швьонтек набързо си изгради солидна преднина от два пробива и 5:1, след което бе само въпрос на време да узакони края на сета в своя полза.

Подемът в играта на полякинята се пренесе и във втората част, където тя се възползва от крайно неубедителните изяви на Колинс от сервис линията, за да реализира пробив още в първия възможен момент. Съвсем скоро обаче последва спад в концентрацията на световната №1, която допусна серия от неточности, довели до връщане на брейка и равенство в геймовете за 2:2. Макар да изглеждаше, че Швьонтек все още има контрол върху случващото се, то в десетия гейм Колинс повиши оборотите и пласира няколко поредни дълбоки ретура, благодарение на които пое инициативата и осъществи късен пробив, с който вкара срещата в решителен трети сет.

Там фаворитката наложи пълна доминация на корта, пробивайки още в третия гейм, а впоследствие дори удвои преднината си и не остави съмнение в превъзходството си, затваряйки комфортно срещата в своя полза и по този начин за пръв път се класира за полуфиналната фаза в Монреал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Швьонтек отново загуби сет, но се справи с още една финалистка от Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | Даниел Колинс | ига швьонтек | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook