Реваншът е взет: Топ поставеният Циципас бе напълно надигран от Синер и напусна Ротердам

от в 21:41 на 16.02.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас и Яник Синер изиграха един от най-качествените двубои на тазгодишния Аустрелиън Оупън, като в крайна сметка гъркът демонстрира по-здрави нерви в края на решителната част и така Синер трябваше да преглътне трето поредно петсетово поражение в четвъртфиналната фаза на турнир от Големия шлем. Възможността за реванш обаче бързо се появи на хоризонта, тъй като жребият в Ротердам отреди двамата да се срещнат още във втория кръг, защото 21-годишният тенисист остана извън поставените в състезанието.

Въпреки това, то беше пределно ясно, че водачът в схемата изобщо няма да има лесна задача, имайки предвид спечелената титла от италианеца в Монпелие през миналата седмица. Циципас пък нямаше официален двубой в ATP Тура, откакто отстъпи на финала в Мелбърн и видимо не беше в оптимална кондиция през днешния ден, което беше умело експлоатирано от световния номер 14 и в крайна сметка отмъщението стана факт - 6:4 6:3. По този начин младокът си гарантира сблъсък за влизане във финалната четворка с най-опитния играч в надпреварата, а именно 37-годишният Стан Вавринка.

Качеството на тенис беше на висота от самото начало и уинърите се множаха скоропостижно от ракетите на двамата. Определено обаче Синер се справяше по-добре с началния удар на опонента си и топ потавеният на няколко пъти беше поставян в трудни ситуации, ала повишаваше равнището си в точния момент и неизменно излизаше напред в резултата до 4:3 в своя полза.

Изведнъж станахме свидетели на същински крах в действията на Циципас, който рядко изобщо намираше центъра на ракетата си и виждахме множество удари с рамката. Младокът веднага се възползва от колебанията на съперника си и непрекъснато го принуждаваше да прави допълнителни удари, а грешките на гърка не спираха, което доведе до три поредни гейма и спечелване на сета от страна на по-нискоранкирания тенисист.

Проблемите на световния 3 продължиха с пълна сила в следващия сет, докато Синер достигаше до почти всяка една топка и нямаше проблеми да спира набезите към мрежата на балканеца, пласирайки страхотни минаващи удари. Всичко това позволи на двукратния шампион от София да реализира нов пробив, след който стана още по-уверен в играта си и неколкократно правеше завършващи отигравания от наглед невъзможни позиции. Циципас пък сякаш спря да вярва в шансовете си за обрат и всичко приключи с втори пробив в актива на южнотиролеца, чийто мачбол бе реализиран с феноменална бекхенд права.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реваншът е взет: Топ поставеният Циципас бе напълно надигран от Синер и напусна Ротердам Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ротердам | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook