Рим: Млад американец подчини Гофен; Шварцман преклони глава пред "щастлив губещ"

от в 19:52 на 11.05.2022
Мартин Петков

Дженсън Бруксби изпитва сериозни трудности от началото на клей сезона, като първата му победа върху землената настилка дойде на старта на Мастърса в Рим. С успехът американецът си осигури през днешния ден двубой срещу напомнящия в последно време за славните си дни Давид Гофен. Мачът за представителя на следващата генерация имаше неочаквано лесно начало, но впоследствие му се наложи да се бори до последно, като през цялото време бе подпомаган от множеството грешки в играта на белгиеца, което даде своето отражение върху крайния резултат в полза на Бруксби след 6:0 7:6(1). Във фазата на осминафиналите за световния номер 38 предстои да срещне Каспър Рууд.

Американецът отрази брейкбол, за да спечели откриващото си подаване, което му даде крила и мигновено реализира пробив, за да излезе напред в резултата. Бруксби постепенно наложи темпото си, към което бившият номер 7 така и не съумя да се приспособи, за да станем свидетели на ,,геврек", с който дебютният сет бе записан в актива на младежа.

Интригуващите мигове във втората част не липсваха, като още на старта двамата състезатели скоростно си размениха пробиви, от което печеливш излезе Гофен и поведе с 4:2. С течение на времето се стигна до десетия гейм, когато белгиецът беше на сервис за спечелване на частта и разполагаше с два сетбола, ала световният номер 38 демонстрира характер, възстановявайки паритета, а в идните минути двамата си размениха по още един брейк, за да се стигне до закономерен тайбрек. В дългия гейм преимуществото бе изцяло в полза на Бруксби, който изостана първоначално, но след серия от седем последователни точки сложи точка на спора, като се поздрави с успеха в срещата.

Паралелно с мача между Бруксби и Гофен на ,,Пиатранджели" се изигра двубоят противопоставящ Диего Шварцман и ,,щастливия губещ" Маркос Гирон. Американецът обратно на всички очаквания пое рано инициативата и контролираше събитията на корта в хода не целия сблъсък, като нито за миг не се повлия от напрежението, че срещу него стои бивш финалист от турнира в лицето на световния номер 15, за да триумфира след 6:1 7:6(4). В идната фаза за Гирон предстои да се изправи срещу осмия поставен Феликс Оже-Алиасим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рим: Млад американец подчини Гофен; Шварцман преклони глава пред "щастлив губещ" Мартин Петков
Теми:  
atp | давид гофен | дженсън бруксби | диего шварцман | маркос гирон | мастърс 1000 | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook