Роджър Федерер и Рафаел Надал отдадоха почит на кралица Елизабет Втора

от в 13:51 на 09.09.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден светът бе обхванат от новината за смъртта на кралица Елизабет II, която почина в замъка Балморал на 96-годишна възраст. Целият спортен свят, не само във Великобритания, не остана безразличен към тъжната вест, като бяха отменени редица спортни събития на Острова, а освен това множество отбори и индивидуални спортисти също изразиха своята почит към най-дълго управлявалия монарх в британската история.

Кралица Елизабет II бе патрон на All England Club в продължение на 64 години и удостои Уимбълдън с присъствието си през 1957, 1962, 1977 и 2010 година. Роджър Федерер бе един от тенисистите, които имаха честта да се срещнат с Нейно Величество при последната ѝ визита на Откритото първенство на Великобритания, като днес той публикува снимка от въпросната среща и изказа своите съболезнования.

"Дълбоко съм натъжен от кончината на Нейно кралско величество. Нейната елегантност, грация и лоялност към дълга ѝ ще останат в историята. Бих искал да изпратя моите мисли и съболезнования на цялото кралско семейство и Великобритания", написа Маестрото.

Въпреки че Рафаел Надал отказа поканата да се присъедини към своите колеги по време на визитата на Нейно Величество на Уимбълдън през 2010 г., тъй като съвпадаше с негова тренировка, рекордьорът по титли от Големия шлем също отдаде почит след смъртта ѝ.

"Моите най-уважителни, искрени и дълбоки съболезнования към кралското семейство на Обединеното кралство и Северна Ирландия и към британския народ за кончината на Нейно Величество кралица Елизабет II", написа той.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер и Рафаел Надал отдадоха почит на кралица Елизабет Втора Мирела Николова
Теми:  
atp | кралица елизабет | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook