Роджър Федерер ще се фокусира върху клея и Олимпийските игри!

от в 14:59 на 02.02.2021
Анисия Стоева

Роджър Федерер ще направи дългоочакваното си завръщане от контузия в Доха на 8 март. 20-кратният шампион от Големия шлем е извън игра от повече от година, но потвърди, че ще играе и на клей, преди да погледне към Уимбълдън и Олимпийските игри. 

Маестрото няма да играе на Откритото първенство на Австралия - което започва на 8 февруари - за първи път от 23 години насам и казва, че решението „боли“, но се нуждае от повече време.

„Дълго и задълбочено обмислях кога и къде да се върна - каза той пред SRF. - Австралия все още ми се струва рано заради коляното ми. Решението боли; това е едно от местата, където обичам да играя най-много.“

Вместо Мелбърн, Федерер ще направи завръщането си на ATP 250 в Доха, започвайки на 8 март: „Исках да се завърна на по-малък турнир, за да не бъда изцяло под светлините на прожекторите и където стресът също е малко по-малък“- каза Федерер, който е печелил надпреварата три пъти.- Не съм на 100 процента, но съм близо и затова се чувствам готов да се върна. Усещам се силен, по-добър от ноември и декември, когато имаше много повече несигурности".

Маестрото каза: ,,В зависимост от това как протекат нещата в Доха, ще играя друг турнир. В противен случай ще се върна в допълнителен тренировъчен блок с тенис и фитнес, а след това ще се опитам отново да играя на клей. Всичко това, разбира се, с по-късен фокус върху Уимбълдън, Хале и Олимпиадата".

Решението да се завърне на клей е донякъде изненадващо, като се има предвид, че Федерер игра на тази повърхност само веднъж през последните четири години. 

А дали това е една последна прощална обиколка?

Хале. Уимбълдън. Олимпийските игри. Откритото първенство на САЩ. Това ли ще е последният път, когато Федерер ще играе четири от любимите си турнира? Ако е така, той внимателно ще управлява графика си, за да се увери, че е във възможно най-доброто състояние за всеки от тях. Хале трябва да се състои на 14 юни, Уимбълдън на 28 юни, Олимпийските игри в Токио на 27 юли, а след това US Open на 30 август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер ще се фокусира върху клея и Олимпийските игри! Анисия Стоева
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook