Рубльов бе тестван, но започна с победа на Мастърса в Рим

от в 15:10 на 12.05.2021
Владислав Риждов

 Световния номер 7 Андрей Рубльов изигра колеблив първи сет, но след това не остави шансове на Ян-Ленард Щруф и премина успешно първото си препятствие в Рим - (7)6:7 6:1 6:4.

Двамата изиграха много равностоен първи сет, в който по-сериозните шансове бяха на сметката на световния номер 41. Щруф получи два шанса да дръпне в резултата още в четвъртия гейм, но не се възползва. Германецът продължи с постоянната си игра и не се изправи пред нито една точка за брейк в първия сет. При 5:4, след дълги размени на мощни удари от дъното на корта, Щруф си осигури възможност за спечелване на сета, но още в следващата точка Рубльов я отрази след печеливш удар от форхенд. Впоследствие германецът пропусна още един сетбол, за да се стигне до тайбрек. В него седмият в света наложи рано темпото си и поведе комфортно с 4:1. Щруф не бе казал последната си дума и изравни до 4:4, преди инициативата отново да се прехвърли на страната на Рубльов, който поведе с 6:4. Руснакът обаче не можа да затвори сета и след две грешки, двамата смениха полетата при равен резултат. Германецът нанесе решаващия удар по съперника си, пробивайки за 8:7, а след това изпълни хубав сервис, който руснакът не можа да върне в очертанията на корта и така поведе в отделните части.<

>

Във втората част Рубльов коригира грешките си и още от самото начало притисна съперника си. Руснакът наложи агресивния си стил на игра и спечели експресно втория сет, давайки само гейм на Щруф. Световният номер 7 загуби само три точки на първи сервис и контролираше събитията на корта до самия край на частта.

Решаващата част отново предмина под доминацията на Рубльов. Андрей продължи да играе агресивно и се добра до ранна преднина, след като реализира третата си точка за пробив и поведе с 3:1. Руснакът съумя да задържи аванса си до самия край на срещата, когато премина през маратонски сервис гейм, за да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе тестван, но започна с победа на Мастърса в Рим Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | рим 2021 | хервиг щрака

Коментари





Следвайте ни в Facebook