Рубльов: Надал разполага с качество, което никой друга атлет не притежава

от в 14:12 на 14.03.2022
Диана Андреева

Андрей Рубльов е сред водещите фигури в мъжкия тенис през последните години и заслужено е част от топ 10 вече 15 месеца. През вчерашния ден руснакът се поздрави с победа номер 200 в АТР Тура, след като надделя над Доминик Кьопфер и сложи подобаващо начало на кампанията си в Индиън Уелс, а през утрешния ден предстои Рубльов да премери сили с местен любимец в лицето на Франсис Тиафо. 

В скорошно интервю Рубльов коментира фамозния обрат, който Рафаел Надал сътвори срещу Себастиан Корда в Индиън Уелс, за да удължи победната си серия на вече 16 последователни успеха. Руснакът сподели, че се възхищава на на своя колега Надал за способността му да сътворява повече от неочаквани обрати, а ето какви бяха точните му думи: 

"Никой атлет в историята на спорта не разполага с подобна ментална устойчивост, каквато има Рафаел Надал. В груповите спортове дори в даден мач да не се чувстваш отлично, поражението не е гарантирано, защото имаш подкрепата на съотборниците си, докато в тениса си абсолютно сам на корта. Надал обаче никога не позволява на външните фактори да рефлектират върху представянето му, той сякаш има бутон за изключване, откъсващ го от света. Дори когато е в позицията на губещ, Рафа е способен да се изолира от лошите моменти в срещата и да сътвори пълен обрат." - завърши Рубльов.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Надал разполага с качество, което никой друга атлет не притежава Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook