Рубльов: Още преди полета към Австралия бях с COVID-19, но влязох безпрепятствено

от в 21:28 на 20.01.2022
Мирела Николова

Австралия е известна с едни от най-строгите противоепидемични мерки в световен мащаб, като през последните седмици привлече вниманието към себе си заради случая с анулираната виза на Новак Джокович, който бе депортиран от страната и лишен от възможност да се състезава за рекордна 21-ва титла от Шлема, въпреки че имаше всички необходими доказателства, че е преболедувал COVID-19 през декември и същевременно разполагаше с всички изисквани документи да влезе в държавата.

Оказва се обаче, че граничните власти далеч не са били толкова педантични към Андрей Рубльов, който още преди полета си към Австралия е бил с положителна проба за COVID-19, но поради факта, че е ваксиниран, е бил допуснат да влезе напълно безпрепятствено в страната.

"В момента никой не ме тества за COVID-19, защото наскоро го преболедувах. Още когато летях за Австралия, бях положителен, но нямах симптоми и беше безопасно. Позволиха ми да вляза в страната без никакви проблеми, а впоследствие прекарах повече от 10 дни под карантина. Вече не съм заразен и поради това не е необходимо да правя PCR тестове всеки ден", каза руснакът пред медиите днес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов: Още преди полета към Австралия бях с COVID-19, но влязох безпрепятствено Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook