Руседски: Притеснявам се за здравето на Мъри, трудно е да се завърнеш обратно

от в 12:35 на 25.08.2021
Владислав Риждов

Анди Мъри показа окуражаващи знаци по време на тазгодишния Уимбълдън, преди да окаже съпротива на Хуберт Хуркач в Синсинати. Бившият номер 4 в света, Грег Руседски, коментира ситуацията около шотландеца и изрази притеснението си относно неговото здраве:

"Страхотно е да го видя отново да печели мачове. Проблемът е, че го сравняваме с играча, който беше през 2016 година, а това не е той сега. Феноменално е това, което направи след смяната на тазобедрената си става през 2018 г., и това, което видяхме през изминалата седмица в Синсинати също бе обнадеждаващо, но изглежда нереализтично отново да се бори за големите титли - Мастърс 1000 и Голям Шлем." Британецът също така смята, че Мъри ще има пълноценен живот след тениса и може да напусне спорта изпълнен с гордост, след като е постигнал невероятни неща в кариерата си.

"Никога не съм имал успехите, на които Анди се радва. Две титли от Уимбълдън, триумф на US Open, два златни олимпийски медала, Купа "Дейвис", списъкът продължава и продължава. Притеснявам се обаче за неговото здраве. Имал съм контузии и знам, че е трудно, когато се опитваш да се завърнеш. Той има четири деца, прекрасна съпруга и няма какво повече да доказва в нашия спорт. Роджър Федерер многократно е заявявал, че ако почувства, че не може да печели повече титли, ще спре да се състезава", завърши бившият финалист от US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руседски: Притеснявам се за здравето на Мъри, трудно е да се завърнеш обратно Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри | атп | грег руседски | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook