Руски триумф в Хертогенбош: Александрова с пълен разгром над Сабаленка във финала

от в 14:42 на 12.06.2022
Калоян Соколов

Арина Сабаленка започна 2022-ра със сериозна доза оптимизъм, след като се изкачи до номер две в световната ранглиста и изглеждаше, че съвсем скоро е способна да се превърне в новата лидерка на дамския тенис. Беларуската обаче се оказа неспособна да оправдае очакванията към себе си и се свлече до седмата позиция в подреждането. Все пак Сабаленка започна да намира най-добрата си игра в края на клей сезона и това я направи сериозен фаворит за предстоящите турнири на трева, където по традиция винаги се е представяла много силно.

24-годишната състезателке не разочарова с представянето си през тази седмица на надпреварата в Хертогенбош, където достигна до финала. Там обаче тя не можа да окаже никаква съпротива на вдъхновената Екатерина Александрова, която я надигра с категоричното 7:5 6:0, завоювайки дебютната си титла на трева в своята кариера.

Топ поставената отрази точка за пробив в откриващото си подаване, което доведе до сериозен импулс в нейните действия. Сабаленка намираше линиите от всяка една точка на корта и действаше много агресивно от ретур, докато Александрова изпитваше сериозни проблеми с началния си удар и беларуската заслужено поведе с 4:2.

Световната номер 30 реагира мигновено на предизвикателството, като я виждахме да стои значително по-близо до основната линия и скоро равенството беше възстановено. По-нискоранкираната тенисистка всячески се стремеше да съкращава времето за реакция на съперничката си, чиито грешки непрекъснато се множаха и Александрова заслужено реализира нов пробив, с който си гарантира спечелването на първия сет.

Оттам насетне имаше само една състезателка на корта, тъй като седмата поставена показваше невероятно високо ниво, а водачката в схемата просто не беше на себе си и пресилваше всяко едно свое отиграване. Тези обстоятелства позволиха на рускинята да удължи серията си на девет поредни гейма и така тя завоюва своята дебютна титла на тревни кортове в WTA Тура!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Руски триумф в Хертогенбош: Александрова с пълен разгром над Сабаленка във финала Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | екатерина александрова | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook