Рутинно представяне: Шелтън се класира на първи полуфинал през сезона

от в 12:13 на 11.01.2024
Мартин Вичев

Бен Шелтън победи Роберто Карбайес Баена на турнира от категорията АТП 250 в Окланд и се класира на полуфиналите. Топ поставеният се поздрави с успеха за 1 час и 40 минути игра - 6:4 6:3. Следващ съперник на американеца ще бъде Таро Даниел.

Мачът започна с пробив за Шелтън, който поведе с 2:0. Испанецът обаче навлезе в ритъм и успя да направи моментален рибрейк, с което възстанови паритета. В следващите мигове на мача, испанецът бе по-настоятелния тенисист и достигаше до възможности за пробив при 2:2 и 3:3. Въпреки това, той така и не успяваше да се възползва от тях и накрая, когато сервираше за оставане в сета, загуби подаването си и Шелтън грабна първата част - 6:4.

Началото на втория сет, не бе съпътствано от изненади и двамата печелеха подаванията си. При 2:2, топ поставеният достигна до две възможности за пробив, но не се възползва. Испанецът не му остана длъжен и още при следващия сервис гейм си осигури два брейк шанса, ала Шелтън остана стабилен и се спаси от надвисналата опасност. В крайна сметка, Шелтън вдигна оборотите и направи пробив при 4:3, след което не срещна проблеми при затварянето на мача и подпечата класирането си на полуфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рутинно представяне: Шелтън се класира на първи полуфинал през сезона Мартин Вичев
Теми:  
бен шелтън

Коментари





Следвайте ни в Facebook