Рууд трябваше да се потруди срещу 112-ия в света, но продължава към 1/4-финалите!

от в 23:02 на 04.09.2022
Мирела Николова

В миналото Каспър Рууд бе считан за тенисист, чиято единствена силна настилка е клеят, но през последните два сезона той успява напълно да опровергае това твърдение. През настоящата седмица той за пореден път доказа качествата си на твърди кортове, като днес намери място на своя дебютен четвъртфинал на US Open, след като надделя над световния №112 Корентен Муте след победа с 6:1 6:2 6:7(4) 6:2. В битка за място в полуфиналната фаза норвежецът ще се изправи срещу Матео Беретини, който по-рано днес спечели петсетовия трилър с Алехандро Давидович Фокина.

Световният №7 се възползваше от колебливия сервис на съперника по великолепен начин, за да наложи темпото в разиграването още с ретура си. В по-голямата си част събитията бяха диктувани от фаворита, който разпределяше ударите си в ъглите на корта и непрекъснато разхождаше противника си, дочаквайки неминуема грешка от неговата ракета. Така норвежецът реализира по два пробива във всеки от първите два сета и не след дълго се доближи на крачка от успеха.

В началните геймове на третата част Рууд продължи да има контрол в подаванията на опонента, което доведе и до нов брейк в сметката му, осигурил му аванс от 4:2. Последваха обаче слаби минути за скандинавеца и той допусна серия от непредизвикани неточности, които му костваха загуба на аванса. Стигна се до тайбрек, в който резултатът се развиваше напълно равностойно, но в самия му край Муте вдигна нивото и реализира два поредни уинъра, които в комбинация с двойна грешка на сетбол от страна на норвежеца означаваха успех за французина в тази част.

Непоставеният състезател продължи да бъде равностоен на опонента си в началото на четвъртия сет, когато дори достигна до възможност за пробив. Надеждите му обаче бяха светкавично охладени след ас на Рууд, който впоследствие отново заигра на познатите си обороти от началото на мача и скоро след това на свой ред осъществи брейк, затвърден за 4:1. Оттам насетне той отпусна едва един гейм на своя противник и след втори пробив окончателно сложи точка на спора в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рууд трябваше да се потруди срещу 112-ия в света, но продължава към 1/4-финалите! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | каспър рууд | корентен муте | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook