С нова марка обувки и свежи сили: Григор Димитров вече се подготвя на клея в Монте Карло (видео)

от в 18:06 на 04.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров вече е обратно във втория си дом. Българинът живее и тренира от дълги години в Монте Карло, където от 7 април ще стартира дебютната "Мастърс" надпревара през сезона на червени кортове. Родният ни представител само допреди няколко дни се намираше в Маями, където смая цялата световна тенис общественост, надигравайки последователно Карлос Алкарас и Александър Зверев, осигурявайки си завръщане в световния топ 10 за пръв от 2017-та насам.

На финала първата ни ракета беше надигран от Яник Синер, но самият той заяви, че ще обърне много повече внимание на редицата позитиви от представянето си в най-неуспешната си досега надпревара от тази категория. Картината в Монте Карло изглежда коренно противоположно от тази във Флорида, защото това е един от двата "Мастърса", в който Димитров е достигал повече от веднъж до 1/2-финалната фаза, а допреди миналия сезон беше в серия от четири поредни достигания поне до осминафиналите в Княжеството.

Днес пък пък Григор направи първите си стъпки върху клея от началото на годината, провеждайки дебютна тренировка в прочутия Monte-Carlo Country Club. Любопитна подробност е, че нашият сънародник не беше обут с любимите си Nike Zoom Vapor 9, а точно това са били предпочитаните маратонки за Димитров от началото на неговата кариера. Този път обаче го видяхме с модел на Asics, а тепърва ще разберем дали това е бил просто някакъв тест от негова страна или ще го наблюдаваме с обновена визия за турнирите на червени кортове, която вече е факт, имайки предвид неговата чисто нова прическа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
С нова марка обувки и свежи сили: Григор Димитров вече се подготвя на клея в Монте Карло (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook