Сабаленка бе опряна до стената, но започна участието си в Мелбърн с труден успех

от в 13:28 на 18.01.2022
Владислав Риждов

Арина Сабаленка не се радва на никак добър старт на 2022-а. Световната номер 2 претърпя две загуби от началото на годината, а в откриващия си мач на старта на Аустрелиън Оупън тя не бе далеч от ново разочарование. Една от фаворитките изоставаше със сет и пробив срещу непретенциозната Сторм Сандърс, но намери път обратно и все пак избегна шокиращата изненада още на старта, надделявайки с 5:7 6:3 6:2.

Стартът на двубоя предполагаше да станем свидетели на сензационна загуба за поставената под номер 2. Играта на Сабаленка бе изпълнена с множество неточности, а проблемите на сервис продължиха да тормозят фаворитката, както и в първите и мачове за сезона. Сандърс пък, от своя страна, се възползва чудесно от крахът в играта на съперничката си и без да прави нещо впечатляващо, поведе с 4:1. Сабаленка все пак намери път обратно и дори възстанови равенството за 5:5, но грешките отново взеха връх в нейната игра и световната номер 128 се доближи на сет от победата, спечелвайки два поредни гейма в края.

Главоболията за Сабаленка продължиха и в следващата част. Тя допусна да бъде пробита още в самото начало от местната представителка, която на свой ред си изгради аванс от 3:1. Положението на Сабаленка можеше да стане дори по-необратимо, но тя отрази възможност за брейк и задържа подаването си. Тук някъде дойде и преломният момент за 23-годишната представителка на Беларус. Тя успя да се събере и постепенно навлезе във верния ритъм, което и позволи да направи пълен обрат в частта. Втората в света не загуби нито един гейм до края и си върна надеждите за успех.

Своеобразното завръщане, което Сабаленка сътвори във втори сет, бе в ход и в решителната част. Тя успя да наложи атакуващия си стил и без никакъв отпор от страна на австралийката поведе с 4:0. Впоследствие носителката на 10 титли нямаше проблеми да запази водачеството си, преди да сложи по категоричен начин точка на спора в този така труден за нея мач.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка бе опряна до стената, но започна участието си в Мелбърн с труден успех Владислав Риждов
Теми:  
Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън 2022 | обзор | открито първенство на австралия | сторм сандърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook