Само с едно движение на китката: Бекхенд снарядът, който донесе първия пробив за Григор срещу Хуркач

от в 07:24 на 27.03.2024
Калоян Соколов

Навярно повечето от вас си спомнят смача, който Григор Димитров изпълни, изоставайки със сет и 4:5 точки в тайбрека на втората част срещу Алехандро Табийо. Това печелившо отиграване тогава вдъхна нов живот на българина в мача и постави началото на неговия обрат. До голяма степен можем да кажем, че тази нощ отново имаше сходен момент, който се оказа с основна роля за завръщането на нашия сънародник в двубоя му с Хуберт Хуркач.

Става въпрос за фамозния минаващ удар от бекхенд в шестия гейм на втората част, с чиято помощ Димитров реализира своя първи пробив в мача. Дотогава нашият сънародник беше имал няколко нелоши възможности да отнеме съперниковото подаване, но неизменно допускаше нехарактерно лесни неточности от своята форхенд страна в тези моменти, а често нямаше и какво изобщо да направи, защото бившият шампион пласираше поредния си неспасяем начален удар.

Това определено играеше по нервите на Григор, който скоро беше изправен пред угрозата сам да предаде подаването си, но някогашният номер три показа здрави нерви и впоследствие се възползва при вероятно най-трудния си брейкбол, вдигайки публиката на крака с магически обратен удар, а Хуркач застина на мястото и можеше единствено да изгледа как топката профучава покрай него само с едно леко движение на китката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Само с едно движение на китката: Бекхенд снарядът, който донесе първия пробив за Григор срещу Хуркач Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | бгтенис | григор димитров | маями | удар | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook