Сампрас: Ако някой ми бе казал, че ще ме задминат цели трима души, то нямаше да повярвам

от в 15:48 на 12.07.2021
Калоян Соколов

Пийт Сампрас се отегли от голямата сцена като най-успешното име в историята на тениса, завоювайки 14 титли от Големия Шлем. Последната такава идва за легендарния американец през 2002-а, когато той побеждава Андре Агаси във финала на Откритото първенство на САЩ и впоследствие обявява своето отказване. "Пистолета" е от първото поколение състезатели, които започват да вземат Аустрелиън Оупън насериозно и така си дава по-голям шанс да увеличи сметка си от "мейджър" трофей, а освен това е част от Откритата ера на спорта, за разлика от Род Лейвър и Панчо Гонзалес, които чак в края на кариерите си получават възможност да се състезават наравно с професионалистите.

Сампрас обаче има една огромна слабост по пътя към величието си, а именно представянията му на клей. Пийт практикува приома сервис-воле, който не му носи никакви дивиденти на бавните червени кортове и той никога не достига до финала на Ролан Гарос. Самият бивш номер едно пък коментира ситуацията около борбата за величие на Голямата тройка, а ето какво точно сподели:

"Изумен съм това поколение. Никога нямаше да повярвам, ако някой ми беше казал, че цели трима човека ще задминат рекорда ми и то толкова бързо след отказването ми. Всички сякаш играят еднакво, но има трима души, които са много по-добри от тях. За младите състезатели е изключително трудно да се противопоставят на опита, таланта и тактическата подготовка на тези тенисисти. Те са в състояние да запазят най-високото си ниво за неопределено дълъг период от време" - коментира Сампрас.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сампрас: Ако някой ми бе казал, че ще ме задминат цели трима души, то нямаше да повярвам Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | любопитно | пийт сампрас | рекорди

Коментари





Следвайте ни в Facebook