Седми пореден успех и заслужен четвъртфинал за Терзийска в Тунис!

от в 13:54 на 10.03.2022
Калоян Соколов

Тунизийският град Монастир се превръща в една своеобразна непревземаема крепост за съперничките на Джулия Терзийска, тъй като българката е в серия от седем последователни победи на въпросното място и се е устремила към спечелването на втори пореден трофей от надпреварата. Днес водачката в схемата не остави никакви шансове на квалификантката Амарни Банкс, надигравайки я с рутинното 6:4 6:1 и така се класира за четвъртфиналната фаза, където ще се изправи срещу словачката Катарина Кужмова (номер 736), а любопитна подробност е, че Джулия надигра същата опонентка по пътя си към титлата през миналата седмица.

Двубоят започна силно за родната ни представителка, която проби още първо подаване на британката, но Банкс не възнамеряваше да се откаже толкова лесно и изравни при 3:3 гейма. Все пак Терзийска не позволи да се стигна до някакви особени усложнения, защото веднага си осигури нов брейк аванс и съвсем скоро имаше преднина в отделните сетове.

Втората част се превърна в истински тенис рецитал на нашата сънародничка, докато по-нискоранкираната състезателка сякаш се примири със съдбата си и допусна да загуби последните 12 точки от мача, с което бившата шампионка си подпечата крайната победа.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Седми пореден успех и заслужен четвъртфинал за Терзийска в Тунис! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | джулия терзийска | монастир | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook