Седмица след титлата: Мугуруса с изненадваща загуба на старта на Indian Wells

от в 00:49 на 10.10.2021
Тея Кръстева

Световната номер 6 при дамите Гарбине Мугуруса записа загуба на старта на Мастърса Indian Wells, след като отстъпи с 6:3 1:6 6:3 на австралийката Айла Томлянович. Ранното отпадане на испанката може да бъде определено като изненада, след като само преди седмица Мугуруса вдигна титлата от надпреварата в Чикаго.

Срещата стартира с по един разменен пробив за 2:2, преди Томлянович напълно да поема контрол над случващото се на корта и след два нови реализирани пробива да прибави първата част в своя актив.

Оттам насетне обаче Мугуруса показа най-доброто си лице на корта, навлизайки в ритъм и не оставяйки никакви шансове на световната номер 47. Испанката отпусна един-единствен гейм на опонентката си за 1:6, което изпрати развръзката на двубоя в трети решителен сет.

Томлянович набързо се отърси от разочарованието от загубениа втори сет, стартирайки с пробив аванс в началото на третия. Австралийката умело съхраняваше своето предимство, преди евентуално Гарбине Мугуруса да възвърне интиргата за 3:3. Подобно първата част обаче Айла Томлянович отново навлезе в страхотна серия и след 2 реализирани брейка, световната номер 47 не даде нито гейм повече на далеч по-опитната си опонентка и завърши мача в своя полза след час и 52 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Седмица след титлата: Мугуруса с изненадваща загуба на старта на Indian Wells Тея Кръстева
Теми:  
гарбине мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook