Седмици преди старта на новия сезон: Рафаел Надал добави нов член към екипа си

от в 15:57 на 20.12.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал винаги е разчитал на отбран кръг хора около себе си и в много редки случаи е предприемал промени в треньорския си щаб. Преди няколко дни обаче Матадора обяви, че се е разделил с Франсиско Роиг - наставника, който е бил част от всеки един "мейджър" триумф на 22-кратния шампион от Големия шлем. Испанецът подчерта, че решението е било взето по желание на Роиг, който иска да създаде собствена "работна група за следващите години". 

Въпросната позиция в екипа на Рафа не остана дълго време свободна, след като през вчерашния ден манакорецът съобщи името на специалиста, който ще се присъедини към отбора. Това е Густаво Маркачио, който е част от екипа в академията на Надал в Майорка от април 2021-ва насам.

"Здравейте, всички! Искам да ви информирам, че Густаво Маркачио се присъединява към техническия ми екип. Той работи в академията ми от април 2021-ва година и съм сигурен, че ще бъде страхотно попълнение към отбора ми. Нямам съмнение, че това ще ни помогне да останем на правилния път. Добре дошъл, Густаво!", съобщи рекордьорът по трофеи от Шлема, прибавяйки и снимка от скорошно тренировъчно занимание заедно с Маркачио и своите двама други настоящинаставници - Карлос Моя и Марк Лопес.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Седмици преди старта на новия сезон: Рафаел Надал добави нов член към екипа си Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook