Сериозна рокада: Радукану започва работа с нов супертреньор

от в 16:25 на 28.07.2022
Калоян Соколов

Ема Радкуну се превърна в тенис сензацията на 2022-ра, след като британката се превърна в първата квалификантка, която печели титла от Големия шлем. Тийнейджърката придоби звезден статус само за броени дни и всички спонсори вече желаеха да я привлекат в редиците си. Изглежда цялото това внимание не се отрази особено ползотворно на младата британка, тъй като последваха серия от нейни ранни отпадния в WTA турнирите.

Oще по-озадачаващото беше, че Радукану реши да уволни Андрю Ричардсън, който я изведе до триумфа в Ню Йорк, защото желаеше да започне работа с по-реномиран специалист. Така започна сътрудничеството на Ема с Торбен Белц, чиито услуги помогнаха в миналото на Анджелик Кербер да се изкачи до световния връх. Изглежда обаче нещата между тях не са потръгнали добре и германецът скоро напусна щаба на 19-годишната състезателката, защото не постигна никакви значими успехи с нея през съвместното им партньорство.

Така световната номер 10 остана без специалист до себе си за целия клей сезон, както и за този на трева, а победите продължаваха да бъдат рядкост за нея. Все пак Радукану най-после е решила да се възползва от услугите на друго голямо име в професията, а именно Дмитрий Турсунов. Руснакът имаше сериозни успехи при работата си с Арина Сабаленка и Анет Контавейт, като и двете тенисистки достигнаха до втората позиция в ранглистата на WTA.

Засега Радукану и Турсунов ще работят на пробен период, който обхваща надпреварите в Северна Америка и впоследствие ще решат дали ще продължат сътрудничеството си. Първото им общо предизвикателство пък е насрочено за 1-ви август, когато стартира надпреварата във Вашингтон и ни предстои да разберем до каква степен ще бъде от полза бившия номер 20 на една от най-талантливите състезателки в Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна рокада: Радукану започва работа с нов супертреньор Калоян Соколов
Теми:  
wta | дмитрий турсунов | ема радукану | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook