Сериозни изненади в Маями: Бивша номер 1 и третата в схемата са сред отпадналите

от в 12:14 на 25.03.2022
Мартин Петков

Вчерашният състезателен ден в Маями се превърна в кошмар за голяма част от поставените тенисистки, след като надпреварата напусна и Анет Контавейт. Естонката инкасира сет на нула и бе елиминирана от младата представителка на домакините Ан Ли с 6:0 3:6 6:4 след близо два часа игра.

След като бе разгромена в откриващата част от 21-годишната американка, Контавейт подобри представянето си във втората част и успя да реализира важен брейк в средата, който впоследствие направи разликата и така срещата щеше да завърши в пълния ѝ формат. Решителният сет започна обещаващо за третата в схемата и тя имаше пробив аванс още в самото начало, но не успя да запази лидерството си и в крайна сметка бе елиминирана още в дебютния си двубой във Флорида.

Каролина Плишкова пък също разшири списъка с отпадналите поставени. Чехкинята се намираше далеч от познатото за нея силно ниво на начален удар, което се оказа ключов фактор за победата на младата Анна Калинская след 6:3 6:3. 
Трудностите пред бившата номер едно стартираха ран в двубоя, след като улесняваше максимално нейната съперничка, допускайки огромен брой непредизвикани грешки. Калинская  съумя да запази самоувереност, дочака миговете си на превъзходство и заслужено се поздрави с успех в дебютния сет.
В началото на втората част станахме свидетели на равнопоставеност от двете тенисистки, като очаквано или не според развоя на събитията, до пробив първа достигна представителката на Русия. Квалификантката изглеждаше като по-добрата от двете на корта, за да запише безпроблемен сервис гейм, който се оказа достатъчен за край.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозни изненади в Маями: Бивша номер 1 и третата в схемата са сред отпадналите Мартин Петков
Теми:  
wta | анет контавейт | каролина плишкова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook