Шампионът си е шампион: Рафаел Надал се завърна с титла в Мелбърн!

от в 12:32 на 09.01.2022
Диана Андреева

За последно видяхме Рафаел Надал с трофей в ръцете си през месец май миналата година, а от там насетне последваха куп неприятности за световния номер пет, който си взе принудителна почивка от Тура поради контузия. Но постепенно Матадора прави своето завръщане на голямата сцена, а играта му през изминалата една седмица заслужено го изведе до титлата на Melbourne Summer Set 2022! 

В заключителния етап от надпреварата Надал премери сили с изненадата на турнира Максим Креси. Квалификантът, който застана на пътя и на най-добрия ни тенисист Григор Димитров през вчерашния ден, направи всичко по силите си, ала не успя да се противопостави на бившия водач на световната ранглиста и отстъпи в последователни сетове - 7:6(6) 6:3 в полза на испанеца. 

Срещата започна с маратонски гейм, в който Надал имаше цели три шанса за пробив, но Креси запази присъствие на духа и спечели дебютното си подаване в мача. Последваха няколко спокойни гейма, доминирани от сервиращите, преди американецът да беше поставен в сходна ситуация отново, ала пак демонстрира впечатляваща устойчивост и не позволи паритетът в резултата да бъде нарушен. 

Вдъхновеният квалификант неведнъж сюрпризира своя именит противник с някои страхотни отигравания и ясно заяви, че няма да се откаже до последната точка, а това си пролича и в последвалия тайбрек. В решаващия дълъг гейм Креси успя да окаже сериозна съпротива, но класата си каза думата и Надал прибави сета на своята сметка. 

Креси постави под напрежение своя противник непосредствено след края на почивката между отделните части. Квалификантът изпълни последователно няколко висококачествени ретура и закономерно отмъкна подаването на Надал. Отговорът на Матадора обаче не закъсня и той успя да пробие почти двуметровия Максим, а от там насетне Рафа постепенно взе инициативата в свои ръце.

Все по-често световният номер 112 се опитваше да атакува мрежата, но там биваше разминаван от Надал и по този начин пасивът му все повече се увеличаваше. Ключов за изхода на мача бе вторият пробив на сметката на Надал, който дойде в осмия гейм, а оттам връщане назад за Креси нямаше и той преклони глава пред 20-кратния шампион от Големия шлем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът си е шампион: Рафаел Надал се завърна с титла в Мелбърн! Диана Андреева
Теми:  
атп мелбърн | максим креси | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook