Шаповалов започна участието си на турнира в Абу Даби с категорична победа

от в 17:41 на 16.12.2021
Диана Андреева

Mubadala World Tennis Championships е демонстративна надпревара, която започна днес и събира на една сцена избрана част от елита на световния тенис, седмици преди официалното начало на новия тенис сезон. Сред участниците при мъжете през 2021-а са Андрей Рубльов, Анди Мъри, Дан Еванс, Денис Шаповалов, Тейлър Фриц и един от най-великите играчи на всички времена - Рафаел Надал. 

Тазгодишното издание на турнира бе открито от сблъсък между Денис Шаповалов и Тейлър Фриц, които предоставиха на местните почитатели на спорта възможност да се насладят на един интригуващ мач, който обаче намери своя край в два сета. В хода на срещата Шаповалов демонстрира видимо надмощие и заслужено елиминира своя противник с 6:3 6:0. 

По време на сезон 2021 Шаповалов и Фриц се срещнаха общо два пъти, като балансът от мачовете помежду им бе 1:1. Но днес играта на канадеца се оказа твърде безпогрешна, като самият той дори сподели в интервю след мача, че се е чувствал невероятно на корта. Благодарение на днешния си успех, утре световния номеп 13 ще се изправи срещу Андрей Рубльов в спор за място във финалния двубой. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов започна участието си на турнира в Абу Даби с категорична победа Диана Андреева
Теми:  
mubadala world tennis championship | денис шаповалов | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook