Шарапова с призив: Сърцето ми е разбито, дарете с мен за децата на Украйна

от в 19:59 на 09.03.2022
Мирела Николова

Войната в Украйна продължава вече 14-и ден и хиляди семейства с деца бяха принудени да изоставят всичко и да напуснат пределите на родината си, за да се спасят от кошмара. Най-потърпевши са децата, чиито мечти се разбиват на пух и прах с всеки един изстрел на руската армия. През вчерашния ден Анди Мъри предприе сериозна стъпка в посока подпомагане на засегнатите, след като съобщи, че ще дари всички свои приходи от оставащите турнири до края на годината на децата на Украйна.

Мария Шарапова също не остана безучастна в каузата за подкрепа на най-малките и днес призова своите последователи в социалните мрежи да последват примера ѝ и да дарят средства в помощ на децата:

"С всеки изминал ден се чувствам все по-съкрушена и дълбоко натъжена от снимките и историите на семейства и деца, засегнати от ескалиращата криза в Украйна. Дарявам на фонда за облекчаване на кризисни ситуации Save the Children - организация, която работи неуморно, за да осигури храна, вода и помощи в подкрепа на нуждаещите се. Моля, присъединете се към мен в даряването. Моля се за мир и изпращам любовта и подкрепата си на всички засегнати", гласеше съобщението на петкратната шампионка от Големия шлем.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Maria Sharapova (@mariasharapova)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарапова с призив: Сърцето ми е разбито, дарете с мен за децата на Украйна Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | мария шарапова | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook