Схемата в Аделаида: Барти и още четири шампионки от Шлема се впускат в битката за трофея

от в 13:41 на 01.01.2022
Диана Андреева

Тенис сезонът при мъжете вече стартира, а още през идната седмица ще станем свидетели и на първия женски турнир от календара за 2022-ра година. В игра ще видим част от елита на WTA Тура, включително световната номер едно Ашли Барти, която е и топ поставена на WTA 500 Adelaide Open. Жребият за събитието вече е налице, като ето и какво точно отреди той: 

Първото препятствие пред поставената под номер едно Ашли Барти ще бъде победителката измежду Кори Гоф и квалификантка. На четвъртфиналите представителката на домакините най-вероятно ще срещне София Кенин, но само при условие, че американката се справи с Айля Томлянович или Хедър Уотсън в предходния си мач. 

В половината на Барти попаднаха общо три носителки на поне една титла от Големия шлем. Още в първи кръг ще станем свидетели на сблъсъци между Паула Бадоса и Виктория Азаренка, като в тази част на схемата се намират още Ига Швьонтек, Петра Квитова и Лейла Фернандес, като именно една от тях ще си оспорва място в заключителния етап с Барти. 

В долната част на схемата също се очертават любопитни мачове. Най-високо поставена е Арина Сабаленка, която ще започне своето участие директно във втори кръг, където очаква победителката измежду Кайа Юван и Клои Паке. В трети кръг евентуално ще станем свидетели на двубой между Сабаленка и Елина Свитолина, а на полуфиналите световна номер две ще премери сили вероятно с Мария Сакари или Елена Рибакина. Пълният жребий за турнира можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Аделаида: Барти и още четири шампионки от Шлема се впускат в битката за трофея Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ашли барти | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook