Шеста поредна победа: Лазаров откри победоносно участието си в Тбилиси

от в 16:57 на 26.07.2022
Калоян Соколов

 Александър Лазаров бележи страхотен прогрес през последните месеци и неслучайно наскоро съумя да се изкачи до върховото си 370-то място в световната ранглиста. Това се случи, след като българинът спечели титлата на турнира в София, а днес удължи победната си серия, постигайки шеста поредна победа. Нашият сънародник преодоля местния представител Саба Пуртселадзе в откриващия кръг на турнира от категория M25 в Тбилиси. Срещата беше оспорвана в по-голямата си част, но третият поставен наложи волята си и триумфира с крайното 7:6(5) 6:2, за да се класира на 1/8-финалната фаза, където го очаква сблъсък с беларусина Иван Лиутаревич.

Мачът се развиваше с подчертано надмощие на сервиращите, като нито един от двамата не можа да се добере до точка за пробив в откриващия сет и закономерно се стигна до тайбрек. Там грузинецът започна с два поредни аса, само че впоследствие Лазаров направи солиден блок ретур, за да се откъсне напред с 4:2 точки. Пуртселадзе обаче навакса пасива си с помощта на форхенд уинър, ала правеше впечатление сериозното надмощие на Алекс в разиграванията и той успя да измъкне откриващата част.

Оттам насетне началният удар на непоставения тенисист просто не беше същия, защото често му се налагаше да играе на второ подаване и така по-високоранкираният играч получаваше възможност да диктува нещата от дъното на корта. Българинът ставаше все по-уверен с всяка изминала минута и заслужено реализира два поредни брейка, с които сложи точка на спора в срещата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шеста поредна победа: Лазаров откри победоносно участието си в Тбилиси Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook