Шок за топ поставения в Мюнхен: Зверев бе надигран пред родна публика от играч извън топ 100

от в 16:37 на 19.04.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев допусна сензационно поражение на 1/4-финалите на ATP 250 турнира в Мюнхен. Топ поставеният е двукратен шампион в турнира и е използвал репликата "това е моят ши*ан корт" за главното съоръжение на надпреварата в Бавария, но същото би могъл да извика и Кристиан Гарин, който всъщност наследи Зверев на трона в турнира, печелейки титлата през 2019-та.

Чилиецът в момента се намира на незавидната 106-та позиция в световната ранглиста, но 5-те му ATP титла до една са спечелени на червена настилка и той ясно показа защо това е така, надвивайки световния номер 5 с крайното 6:4 6:4 и така си осигури полуфинален сблъсък с третия поставен Тейлър Фриц, който пречупи талантливи Джак Дрейпър след тайбрек в решителния трети сет.

Още в самото начало се видя, че Зверев не се чувства никак комфортно и допуска далеч повече непредизвикани грешки от обичайното за себе си, докато южноамериканецът беше абсолютна стена от дъното на корта и печелеше почти всички дълги разигравания, което му позволи да пробие още в третия гейм. Впоследствие местният любимец имаше незабавна възможност да осъществи рибрейк, само че пропусна рутинен ретур и бившият номер 17 се спаси от трудното положение, повеждайки с 3:1.

Оттам насетне чилиецът нямаше проблем да печели собствените си подавания и получи възможност да сервира за успеха в сета при 5:4 в своя полза. Тогава фаворитът вдигна собственото си равнище и отново беше на само точка от изравняването на геймовете, но избърза в опита са да нанесе завърващ удар и скоро откриващата част беше в историята.

Вторият сет започна много тежко за германеца, който трябваше да отразява две точки за пробив в дебютния си сервис гейм, но демонстрира характер и откри резултата в своя полза. Зверев обаче продължаваше да има огромни проблеми, когато не вкара първия си сервис в корта, а Гарин дочака своя момент и отмъкна съперниковия начален удар, за да поведе с 3:2, а впоследствие беше безкомпромисен и така записа втората си победа в кариерата над именития си съперник, когото надигра на същото място преди точно 5 години, като сега остава да разберем дали и този път ще извърви пътя към трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шок за топ поставения в Мюнхен: Зверев бе надигран пред родна публика от играч извън топ 100 Калоян Соколов
Теми:  
александър зверев | кристиан гарин | мюнхен | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook