Шоуто е сигурно: Медведев спря играч с 15 поредни успеха и си осигури мач с Кирьос

от в 08:41 на 03.09.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев е защитаващият шампион на US Open и безспорен хегемон по време на турнирите в Северна Америка през последните четири сезона. Досега обаче световният номер едно не е спечелил нито един от значимите трофеи в тази част на сезона и Откритото първенство на САЩ се явява неговия последен шанс да го стори. Досега пък световният номер едно се представя блестящо на кортовете в Ню Йорк и днес преодоля без особено трудности младия китаец Ийбинг Ву, който се намираше в серия от 15 последователни победи и беше триумфирал на два поредни Чаланджъра - 6:4 6:2 6:2. По този начин водачът в схемата получи възможност да вземе реванш от Ник Кирьос, след като финалистът от Уимбълдън го надигра на Мастърса в Монреал, а категорично това ще е гвоздеят в програмата на осминафиналите.

Непоставеният играч започна много силно срещата и печелеше болшинството от продължителните разигравания, само че постепенно Медведев намери своя ритъм и пръв осъществи пробив. Последва мигновен рибрейк от страна на аутсайдера, чиято стабилност изкарваше извън релси дори миналогодишния носител на трофея. Все пак фаворитът се възползва от сравнително плитките начални удари на своя съперник, за да си върне брейка предимство и впоследствие съумя да затвори сета в своя полза.

Оттам насетне фаворитът изцяло пое контрол върху събитията на корта и бързо взе аванс от 4:0 гейма във втория сет. Ву все още беше много солиден от основната линия, ала не предлагаше нужната доза разнообразие и московчанинът можеше единствено да бъде доволен, че срещата му протича в неговото любимо русло на игра.

Китаецът се поокопити и направи изоставането си малко по-почетно, само че нямаше връщане назад за него и Медведев взе аванс от 2:0 части, след което беше абсолютно безкомпромисен и заслужено продължи напред в състезанието, като до момента не е отпуснал нито сет на своите опоненти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто е сигурно: Медведев спря играч с 15 поредни успеха и си осигури мач с Кирьос Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | даниил медведев | иийбинг ву | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook