Шоуто продължава: Кирьос и Сок с категоричен успех над шампионите от Ролан Гарос

от в 08:34 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон е най-успешният за Ник Кирьос от дълги години насам, като австралиецът не се ограничава само с изявите си на сингъл, а играе също толкова успешно и на двойки. Бившият номер 13 спечели титлата на Аустрелиън Оупън заедно с Танаси Кокинакис, а вчера двамата триумфираха и в Атланта. Тази седмица пък Кирьос е във Вашингтон, където е решил да си партнира заедно с добрия си приятел Джак Сок. Финалистът от Уимбълдън неведнъж е споделял, че за него Сок е най-добрият играч на двойки в света, а трите "мейджър" купи на американеца са достатъчен атестат да вярваме, че подобно твърдение не е лишено от аргументи.

Всъщност Кирьос и Сок досега имаха впечатляващия рекорд от 16 победи и 4 загуби при съвместните си участия, като в един момент не бяха допускали загуби в рамките на три поредни години. Днес пък те затвърдиха впечатлението, че са един от най-класните тандеми в съвременния тенис и не оставиха шансове на победителите от тазгодишния Ролан Гарос - Марсело Аревало и Жан-Жулиен Роже, надигравайки ги с категоричното 6:4 6:4. По този начин американо-австралийското дуо се класира за втория кръг на надпреварата в столицата на САЩ, където ги очаква сблъсък с един измежду опитните тандеми Никола Маю/ Едуар Роже-Васлен и Джейми Мъри/ Бруно Соарес.

Мачът стартира с ранна размяна на пробиви, но постепенно Кирьос и Сок започнаха да доминират от линията за начален удар, докато техните съперници трябваше да полагат сериозни усилия за спечелването на всяко едно разиграване и се стигна до закономерен пробив в актива на двамата шоумени, които съвсем скоро имаха преднина в сетовете.

Третите поставени оказаха по-голяма съпротива във втората част, но Аревало на няколко пъти не можа да пресече добре в близост до мрежата и се стигна до решаващ пробив в актива на американеца и австралиеца, които впоследствие нямаха проблеми да изведат срещата до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто продължава: Кирьос и Сок с категоричен успех над шампионите от Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | Двойки | джак сок | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook