Щастливият Григор: Този турнир беше като криптонит за мен; развълнуван съм за мача с Алкарас

от в 03:12 на 27.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се въвлече в същинска тенис война с Хуберт Хуркач, от която отново излезе сух. Българинът за трети път спечели сблъсък с поляка, който бива решен от тайбрек в третия сет и си осигури дебют в 1/4-финалите не Мастърса в Маями, където ще се изправи срещу Карлос Алкарас, а ето какво сподели първата ни ракета непосредствено след срещата.

Григор, поздравления! Тази победа означава, че вече си достигал до 1/4-финалите на всяка една от 9-те "Мастърс" надпревари. Какво означава това за теб?

- Най-после! Този турнир беше като криптонит за мен. Честно казано съм много щастлив, защото беше страхотна битка. Хуби е невероятно момче преди всичко останало. Бях доволен, че съумях въобще да остана в мача и да покажа толкова добър тенис в последните два сета. Той е много тежък и коварен съперник. Физически и двамата се докарахме до своя лимит, но беше наистина приятен мач, от който да бъдеш част. Най-щастлив съм с начина, по който завърших двубоя, защото условията се променяха с всяка изминала минута и трябваше да намеря нужния баланс в играта си.

Ти вече имаш преднина от 5:0 в мачовете си с него, като всеки път съотношението на силите е изключително изравнено. Миналият път обаче той е бил значително по-агресивен от теб, докато този път си обърнал нещата в своя полза. Как съумяваш да излезеш на корта и да бъдеш толкова по-агресивен срещу същия опонент?

- Ако го оставиш да бъдеше креативен, то ще си имаш сериозни проблеми. Той може да прави абсолютно всичко на корта - слайсове, разигравания от дъното на корта сервис-воле, излизания към мрежата и слайсове. Говорим за играч, който притежава изключително сериозна вариативност и определено не искаш да му дадеш първия сет. Днес се справих наистина много добре на ретур, което ми позволи да излизам малко повече на мрежата и най-вече да вкарвам първата си топка в корта. Беше много тежко, но взех правилните решения в точните моменти и това направи разлика.

Предстои ти сблъсък с Карлос Алкрас, когото победи при последната ви среща. Какво вземаш оттогава, влизайки в този сблъсък?

- Това ще е напълно различен мач, който ще се изиграе в напълно различна година. Нямам търпение. Мисля, че всеки иска да се изправи срещу най-добрите и да ги предизвика. Очeвидно е, че Карлос играе невероятен тенис, но същото важи и за мен. В момента съм много постоянен в изявите си и ако изчистя малко играта си, то може да се получи много интересен двубой. Развълнуван съм, защото точно това са мачовете, които искам да играя и определено получавам допълнителна мотивация от обстоятелството, че се класирах за първия си 1/4-финал тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щастливият Григор: Този турнир беше като криптонит за мен; развълнуван съм за мача с Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | маями | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook