Ще имаме нов Мастърс шампион: Синер спря похода на Монфис и си откри златна възможност

от в 07:56 на 12.08.2023
Калоян Соколов

Яник Синер е последният 1/2-финалист на Мастърса в Торонто. Италианецът спря победния ход на ветерана Гаел Монфис, надделявайки в много оспорвана битка и вече има преднина от 3:1 в преките си двубои с него - 6:4 3:6 6:3. Така пред Синер се открива златна възможност да грабне първи трофей в кариерата си на това ниво, защото той е единственият оцелял представител на топ 10 в турнира и наглед е основен фаворит за титлата, но досега изненадващите резултати изобилстват през седмицата. За световния номер осем пък сега предстои полуфинална битка с Томи Пол, който срази Карлос Алкарас и въобще не може да бъде подценяван.

Темпото на игра беше много високо още от първите минути, като Синер държеше инициативата, но Монфис покриваше съвършено корта и умело контрираше своя съперник. Двамата играчи сервираха на много високо ниво и си даваха възможност да завършат разиграването почти веднага след началния си удар, а всеки един от тях се справяше безупречно в опитите си за нанасяне на завършващ удар и не видяхме нито една точка за пробив в първите девет гейма. Тогава 36-годишният състезател трябваше да сервира за оставане в сета и явно усети напрежението, защото допусна няколко необичайни грешки и закономерно по-високоранкираният играч осъществи решителен пробив.

Втората част започна по мечтан начин за младока, чийто тенис изглеждаше абсолютно неуязвим и наглед интригата се изпари, след като италианецът взе аванс от 3:1. "Ла Монф" обаче далеч не се беше отказал и ни дари със своята тенис магия, осъществявайки редица наглед невъзможни удари, които му позволиха да спечели пет от следващите шест гейма и така да вкара сблъсъка в трети решителен сет.

Там играта продължи да е напълно равностойна, но Синер определено беше по-свеж и действаше с много високо ниво на интензитет, докато Монфис вече не съумяваше да достига до всяка една топка и много скоро скоро инкасира брейк, който се оказа решителен за изхода на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нов Мастърс шампион: Синер спря похода на Монфис и си откри златна възможност Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | Обзори | торонто | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook