Ще успее ли Роджър Федерер да оглави още една класация?

от в 13:21 на 06.07.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер е един от най-успешните тенисисти на всички времена, а редица рекорди са оглавени именно от Маестрото. С годините обаче той е задминаван от Новак Джокович и Рафаел Надал, а младите таланти също постепенно започват да му "дишат във врата". Няколко месеца след втората операция на коляното, която претърпя, Федерер се завърна в Тура, за да се опита за последно преди да сложи край на кариерата си да бъде на върха. 

Но Роджър далеч не е същият играч, който беше в миналото, а с това идват и разочарованията на неговите почитатели, вярващи, че той отново ще бъде невъзможно препятствие за всички. Играта му е по-пасивна, а движенията - по-бавни, но въпреки това Федерер вече е 1/4-финалист на Уимбълдън 2021, с което дойде и неговият 105-ти успех в Лондон. По този начин той изравни рекорда на Рафаел Надал, който до вчера имаше най-много мейджър победи. 

Ако Федерер успее да се справи и със следващото препятствие по пътя си, той ще бъде на върха на класацията, но това далеч няма да се случи лесно. Причината е, че следващият опонент на Роджър е победителят измежду Даниил Медведев и Хуберт Хуркач, а и двамата състезатели се намират в блестяща форма и със сигурност ще създадат сериозни затруднения на Маестрото. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще успее ли Роджър Федерер да оглави още една класация? Диана Андреева
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook