Шварцман с нова категорична победа, Щруф сломи съпротивата на младия Алкарас

от в 16:54 на 05.06.2021
Диана Андреева

Карлос Алкарас изненада куп тенисисти през тази седмица, ала силите му днес не достигнаха и той отстъпи в последователни сетове на намиращия се в страхотна форма Ян-Ленард Щруф. Германецът не остави шансове на своя млад противник и се наложи - 6:4 7:6(3) 6:1, слагайки край на приказката за него в Париж. Следващият опонент на Щруф е Диего Шварцман, а двамата за последно са се срещали през 2019.

Щруф изненада един от топ поставените, а именно Андрей Рубльов, преди броени дни, а днес германецът отново покава феноменално ниво. Той се възползваше перфектно от пасивната игра на своя противник и атакуваше при всяка възможност. Ян-Ленард не допускаше грешки и на сервис, което направи задачата на Алкарас още по-трудна. Макар и на моменти Карлос да изненадваше световния номер 42 с излизанията си на мрежата, това не му беше достатъчно и в крайна сметка той отстъпи след малко под два часа и половина.

За да си осигури сблъсък с Щруф, Шварцман се справи с изненадата на турнира - Филип Колшрайбер. Аржентинецът не срещна никакви затруднения и след като отстъпи едва седем гейма в хода на срещата, се наложи - 6:4 6:2 6:1. Победата му дойде след близо два часа, прекарани на корта, а това е най-доброто му представяне през последните няколко месеца, тъй като той не се намираше в оптимална форма.

Но той показа на всички критици, че условията в Париж му пасват идеално и е готов да даде всичко от себе си на последния за годината турнир на клей в календара на ATP. Мощни удари, перфектно придвижване и постоянна игра на сервис са само част от оръжията, с помощта на които Шварцман записа трета поредна победа и удължи серията си от вече девет последователни сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман с нова категорична победа, Щруф сломи съпротивата на младия Алкарас Диана Андреева
Теми:  
диего шварцман | карлос алкарас | ролан гарос | филип колшрайбер | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook