Швейцария обмисля да отложи националния си празник в чест на Федерер!

от в 14:51 на 01.04.2021
Мирела Николова

В последните десетилетия швейцарската легенда Роджър Федерер пренаписа историята на тениса, а името му завинаги ще бъде записано със златни букви в хрониките на най-аристократичния спорт. По време на своята забележителна кариера Маестрото се радва на безрезервна подкрепа от страна на своите почитатели от всички части на света, като през тази година неговите сънародници се готвят да се състои мащабно тържество в чест на юбилея на бившия световен номер 1, който през 2021 г. празнува своя 40-и рожден ден. 

Най-големият вестник в алпийската страна - Blick, съобщи, че Швейцария обмисля дали да отложи националния си празник, който се чества на 1 август, с една седмица - до 8 август 2021 г., когато Федерер ще навърши 40 години

Инициативата е по идея на членове на Швейцарския парламент, като по-късно проектът е бил споделен в социалните мрежи, където съвсем очаквано е срещнало значителното одобрение на многобройната фен база на Федерер.

Ако това стане реалност, то няма да е първи път, когато Швейцария прави грандиозен жест, за да покаже своята признателност към националния си шампион. След триумфа си на Уимбълдън през 2007 г. Федерер стана първият човек, чийто образ се появява на швейцарска марка приживе, а през миналата година носителят на 20 титли от Шлема се сдоби със собствена сребърна монета от 20 франка от Swissmint.

Роден на 8 август 1981 г., рожденият ден на Федерер всъщност предшества швейцарския национален празник с 13 години. Въпреки че основаването на Швейцарската конфедерация се чества ежегодно на 1 август от 1899 г., то е национален празник едва от 1994 г., когато Роджър вече е на път да стане Национален шампион на Швейцария във всички категории, а останалото е история.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швейцария обмисля да отложи националния си празник в чест на Федерер! Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook