Silentbet: Има ли кой да пречупи топ 3 в ATP през този година?

от в 09:02 на 24.01.2020
Владмир Босев

В началото на новия спортен сезон, тенис класациите са окупирани от доста познатите и популярни трима мъдреци на корта - Рафаел Надал, Новак Джокофич и Роджър Федерер. Това са имена, които доста дълго време сте виждали в спортния елит. Първите двама се намират в своята най-върхова спортна форма, докато Федерер е хегемон и определено познава пулса на корта по-добре от всички останали. Интересният въпрос в този случай е дали това звездно трио ще се размести до края на годината. Не е необходимо да се търсят кадри в класацията, които да влошат представянето на лидерите, един поглед ще покаже, че за тежката задача има достатъчно кандидати.

Дани Медведев може да получава особено внимание на публиката, но освен това знае много добре как да привлича вниманието на прожекторите към себе си. Позициониран на 4-то място, той е най-близо до създаването на сериозни изненади. И докато уменията му на корта са забележими, какво да кажем за по-черната му харизма, с която винаги успява да плени сърцата на феновете. В ролята си на лошо момче, той винаги се старае да повиши температурата на корта и понякога точно тази тактика печели мачове. Комбинирайки това с умения и спокойно до средата на годината можем да го видим в топ 3 на световния тенис. В за спортни залози и ревюта Silentbet ще откриете, че букмейкърите отделят сериозно внимание и дават разнообразни коефициенти за играчите.

Младокът е само на 23 години, което официално го прави най-младата и способна заплаха за абсолютно всеки. Друг интересен кадър с много добро представяне е 21-годишният грък Стефанос Циципас. 6-тото място едва ли му допада толкова много, той е поставил сериозни цели в главата си и няма да търпи старите хегемони на корта. И докато играта му е забележителна, Циципас призна, че често има проблеми със съня, понякога заради големите успехи, друг път заради огромното напрежение. Все още не сме станали свидетели на емоционалното изгаряне, но пък има цяла година за възходи и падения.

Само на една позиция след него ще видим Александър Зверев. Германският играч с руски корени продължава да трупа точки в Australian Open и до този момент не е срещнал особени затруднения. Зверев също е член на младата бригада мотивирани атлети, които смятат, че е време за драстични промени на корта.

22-годишният Александър изумява с впечатляващата си физика и скорост - понякога е трудно човек да си представи 2-метров 90-килограмов мъж да се телепортира до всяка точка на корта, а и още по-притеснителното за опонентите е, че сякаш този човек не се изморява. Подобни качества трябва да притеснят значително "старците". А замисляли ли сте се колко често сме чували думите "Магия", когато Денис Шаполавов играе? На 20 години и вече може да се похвали като човек, който веднъж е взимал скалпа на Рафаел Надал, при това като гост.

Канадецът е позициониран на фаталното 13-то място и може да се смята за още по-опасен любимец на публиката. Интересното при него е, че освен качествена игра, той обича да завършва всичко с финес и точно това изправя публиката на крака. Създаването на този положителен имидж, щипка талант и малко повече шансове няма да го държи на разстояние от останалите играчи. И на финалът не трябва да забравяме родния хасковлия, който в момента се намира на далечното 20-то място.

В този момент чуваме гласовете на критиците, които най-вероятно имат какво да кажат по темата и със сигурност няма да е положително. За разлика от младата бригада, Григор разполага с много опит и един Андре Агаси в своя ъгъл. Комбинация от този вид може да предложи много взривоопасна формула и в един момент Агаси ще успее да закали хасковлията и да го върне обратно в играта, но подобни трансформации изискват време. В момента никой не иска да завижда на върховното трио, всеки един от тях разполага с добре нарисувана мишена и всяка грешка ще бъде фатална. Предстои сезон изпълнен с обрати и най-накрая най-добрите ще бъдат подложени на изпитание.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Silentbet: Има ли кой да пречупи топ 3 в ATP през този година? Владмир Босев

Коментари





Следвайте ни в Facebook