Синер надхитри Хачанов в тричасов спектакъл в Маями!

от в 23:20 на 28.03.2021
Петър Томов

Младата надежда на световния тенис Яник Синер се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в Маями след обрат и трисетова победа над поставения под №14 в схемата Карен Хачанов. Двамата спретнаха страхотно шоу за феновете на тениса, като в крайна сметка италианецът се оказа от печелившата страна на тази почти тричасова среща, налагайки се с 4:6 7:6(2) 6:4. В следващата фаза на надпреварата Синер очаква победителя от скандинавския сблъсък между Емил Руусувуори и Микаел Имер.

Първата част беше изпълнена с неубедителни геймове от страна на сервиращите. Синер пръв успя да реализира брейк, в продължилия близо 25 минути маратонски втори гейм, в който младият италианец достигна до цели 8 възможности за пробив. Последва моментален рибрейк от страна на Хачанов, след който паритетът бе възстановен - 2:2. Двамата си размениха по още един пробив за 3:3, а решаващ за развръзката на частта беше деветия гейм. В него руснакът достигна до два скрити сетбола, които му бяха предостатъчни и след безпроблемен сервис гейм на нула, първият сет отиде на неговата сметка.

Във втората част и двамата стабилизираха играта си на свой сервис и позволиха на посрещащите да достигнат до само 2 възможности за пробив, в сравнение с 20-те, до които Хачанов и Синер достигнаха в откриващия сет. Закономерно се стигна до тайбрек, в който италианецът набързо поведе с 4-1. Синер не изпусна контрола в гейма и след още един минипробив успя да изравни сетовете и да изпрати срещата в решаваща трета част.

Третият сет започна по идентичен начин и равенството се запази до 4:4. В последвалия девети гейм Синер достигна до първата си и единствена възможност за пробив в частта, която бе с цената на скрит мачбол. 19-годишният италианец се възползва от този шанс и след това нямаше никакви проблеми да приключи срещата на свой сервис. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер надхитри Хачанов в тричасов спектакъл в Маями! Петър Томов
Теми:  
емил руусувуори | карен хачанов | маями | микаел имер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook