Синер преодоля съпротивата на Карацев и изкова феноменален обрат на старта в Лион

от в 15:49 на 19.05.2021
Мирела Николова

19-годишният Яник Синер преодоля съпротивата на коравия руснак Аслан Карацев и се поздрави с трисетов успех на старта на турнира от категория АТР 250 в Лион. Двубоят стартира кошмарно за италианеца, който не спечели нито гейм в първия сет, но постепенно навлезе в мача и го затвори в своя полза - 0:6 6:3 6:4, с което си осигури място на осминафиналите, където ще срещне Артур Риндеркнех.

В откриващия сет Синер беше бледа сянка на себе си, а непредизвиканите неточности от ракетата му се множаха една след друга. Напълно на противоположния полюс бе Карацев, който с мощните си и високоскоростни удари поемаше инициативата в разиграванията, след което ускоряваше топката от форхенд, за да нанесе завършващ удар. В хода на сета благодарение на феноменалните си ретури, пласирани в непосредствена близост до линиите, руснакът осъществи цели 3 пробива и скоропостижно прибави дебютната част към своята сметка.

Вторият сет стартира с изцяло разменени роли, като нямаше нито следа от разочарование в действията на италианеца. Началото на тази част бе отлично за Яник, който се възползваше по превъзходен начин от спада в нивото на съперника си и редицата негови пропуски, за да осъществи ранен брейк, който по-късно бе последван от още един, и така младокът се оказа напред в резултата с аванс от 4:0. Макар впоследствие Синер да допусна връщане на един от пробивите и да бе изправен пред опасност от повторна загуба на подаването си във всеки следващ свой гейм, италианецът показа характер и неутрализира брейкболите, за да затвори частта в своя полза още след първия си получен сетбол.

Силите в третия сет бяха напълно изравнени през по-голямата част от времето, като и двамата тенисисти не срещаха никакви проблеми в своите подавания до седмия гейм, когато представителят на Русия бе изправен пред 2 възможности за пробив, но началният му удар се оказа изключително верен съюзник и го спаси от по-нататъшни неприятности. Синер продължи да поставя под напрежение сервис геймовете на противника си и при 4:4 съумя да осъществи така жадувания пробив, а гейм по-късно италианецът вече ликуваше с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер преодоля съпротивата на Карацев и изкова феноменален обрат на старта в Лион Мирела Николова
Теми:  
atp | аслан карацев | лион | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook