Скръбна вест: Напусна ни Елена Пампулова-Бергоми

от в 11:03 на 20.04.2023
Мирела Николова

Елена Пампулова-Бергоми почина на 50-годишна възраст. Тя е дъщеря на многократните републикански шампиони по тенис Емилиян Пампулов и Любка Радкова. В кариерата си има една спечелена титла от турнирите на WTA на сингъл и 3 на двойки, както и 12 трофея в надпреварите от категория ITF поединично и още 8 при тандемите. Върховото ѝ постижение в световната ранглиста е достигането до номер 69 през 1996 г.

Пампулова-Бергоми е дългогодишна националка на България за Фед Къп и единствената българска тенисистка, която е триумфирала на турнир под егидата на WTA, освен трите сестри Малееви и Цветана Пиронкова, като това се случва на надпреварата в Сурабая (Индонезия) през 1994 година. Българката има участия в турнири от Големия шлем, както и в Олимпийските игри в Барселона през 1992 година.

През 1991 г. се омъжва за Аксел Вагнер, но на 25-годишна възраст остава вдовица. През юли 2006 г. Елена се омъжва за дългогодишния си приятел - швейцареца Кристиян Бергоми, а две години по-късно се ражда синът им Алекс.

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скръбна вест: Напусна ни Елена Пампулова-Бергоми Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | елена пампулова

Коментари





Следвайте ни в Facebook