След 3 категорични победи: Генов ще срещне бивш №56 в основната схема в Кайро

от в 17:35 на 25.01.2022
Владислав Риждов

Откритото първенство на Австрстралия навлиза в заключителната си фаза и битките стават все по-интригуващи, но през идната седмица освен на двубоите от Мелбърн, ще можем да се насладим и на участието в различни турнири на някои от родните ни състезатели. Един от тях е Антъни Генов, който премина през квалификациите, за да се класира за основната схема на ITF турнир в Египет, Кайро. Поставен под №15 в пресявките, Генов постигна три безапелационни победи, като дори не загуби сет, а днес в решителната си среща надделя над петия в схемата Лукас Павлович с 6:2 6:2.

Срещата стартира с възможности от страна и на двамата да реализират брейк, но пръв това стори българинът. Генов проби за 3:2, а до края запази високото равнище в представянето си и не даде нито гейм повече на съперника си. Сходен бе сценарият и във втората част, когато 19-годишният ни талант се откъсна с 3:0 в геймовете, и въпреки че Павлович направи опити да се върне в борбата, Генов лиши опонента си от тази възможност и уверено затвори мача в своя полза.

Египет е щастливо място за нашия сънародник, след като в началото на годината точно в Кайро той завоюва първия си професионален трофей. Той дойде от надпреварата на двойки, където Антъни си партнираше със северномакедонеца Томислав Йотовски. Първият съперник на Генов в основната схема ще бъде испанецът Иниго Сервантес, който е бивш №56 в световната ранглиста, а в момента се намира нс 288-а позиция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 3 категорични победи: Генов ще срещне бивш №56 в основната схема в Кайро Владислав Риждов
Теми:  
itf cairo | антъни генов | бг тенис | иниго сервантес | итф | Кайро | тенис турнир в кайро

Коментари





Следвайте ни в Facebook