След 8 години извън тениса: Бивш шампион от Шлема се завърна с полуфинал в ATP Тура!

от в 19:24 на 21.10.2021
Калоян Соколов

Ксавие Малис определено беше сред любимците на тенис феновете, тъй като впечатляваше с неизчерпаемия си технически арсенал и завидна мощ от дъното на корта. Белгиецът обаче нямаше славата на един от най-устойчивите псхически състезатели, а сериозните травми също бяха неизменна част от неговата кариера. Все пак бившият състезател достигна до 19-тата позиция в световната ранглиста, като освен това завоюва титлата на Ролан Гарос при тандемите, партнирайки си съвместно със своя сънародник Оливие Рошу.

41-годишният играч окачи ракетата през 2013-а година, ала сега се завърна сензационно на корта по време на домашната си ATP 250 надпревара в Антверпен. Местният любимец показа на всички как изобщо не е забравил да играе качествен тенис и заедно с Лойд Харис се поздравиха със сензационна победа над Ромен Арнеодо и Мат Риийд, което маркира триумфалното завръщане на ветерана в професионалния спорт.

Малис сподели след срещата, че вече изобщо не може да сервира толкова силно, само че компенсира с добро пласиране на началните удари и се е чувствал отлично отново в игра. Той също така отхвърли възможността да го видим на други състезания в Тура занапред, което е разочароващо с оглед на все още чудесните му качества, но все пак ще можем да се насладим на неговите изяви поне още веднъж, защото Малис и Харис постигнах нов успех в четвъртфиналната им битка с топ поставените Марслео Мело и Лукаш Кубот и така през утрешния ден ще излязат в спор за място на финала срещу холандците Уесли Кулхоф и Жан-Жулиен Роже.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 8 години извън тениса: Бивш шампион от Шлема се завърна с полуфинал в ATP Тура! Калоян Соколов
Теми:  
atp | антверпен | завръщане | ксавие малис | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook