След двумесечно отсъствие: Ник Кирьос се завърна на корта с убедителна победа!

от в 18:19 на 07.06.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос никога не е страдал от излишна скромност и наскоро се самообяви за най-добрия играч на трева в света. Австралиецът за трета година подред предпочете да пропусне целия клей сезон и да се завърне на своята любима тревна настилка, където направи големия си пробив през 2014-а година, когато достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън, побеждавайки тогавашния световен номер едно Рафаел Надал.

Сега Кирьос изглежда решен да затвърди силните си изяви от началото на 2022-ра и днес откри успешно участието си на ATP 250 надпреварата в Щутгарт. Екстравагантният състезател нямаше записан мач през последните два месеца, но това по никакъв начин не му попречи да покаже достатъчно добър тенис, за да преодолее съпротивата на талантливия Иржи Лехецка. Така бившият номер 13 си осигури място в 1/8-финалите, където го очаква сблъсък с един измежду Лоренцо Музети и Николоз Басилашвили.

Срещата не започна никак лесно за фаворита, който бързи разбра, че срещу него стои един наистина качествен опонент. Чехът сервираше отлично и често атакуваше мрежата, а Кирьос видимо страдаше от липса на игрова практика и допускаше множество неточности при опитите си да вдигне темпото. Все пак началният удар на Ник беше добре познатото оръжие, което му позволи да отрази две точки за пробив и се стигна до закономерно тайбрек, чието развитие бе изцяло в полза на австралиеца. По-високоранкираният тенисист отиграваше топката с максимална мощност и влезе в отлична поредица от отигравания, която му позволи да спечели откриващия сет.

Вторият сет се развиваше по сходен начин, защото младокът не допусна спад в нивото си и продължаваше да стои напълно равностойно на корта, само че Кирьос не му даваше дори да си помисли за реализирането на брейк, а самият той най-после достигна до такъв в осмия гейм и впоследствие с лекота доведе двубоя до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След двумесечно отсъствие: Ник Кирьос се завърна на корта с убедителна победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook